opi lisää - pirtakangapuiden erikoistekniikat

torstai 28.11. klo 17-2i, poimi vohvelia ja hunajaa

torstai 30.1.20 klo 17-2i, väritä korinpohja ja kukonaskel

Nälkä kasvaa syödessä ja oppiminen on ihanaa! Osaat jo luoda pirtakangaspuihin loimen ja kutoa niillä kangasta. Lisäoppia, oi joo! Pirtakangaspuissa jokainen kudelanka kulkee vuorotellen yhden loimilangan päältä ja yhden loimilangan alta. Tämän sidoksen nimi on palttina. Se on mukavan mutkaton, ja helposti muunneltavissa. Saat syötävän ihania kankaita vaihtelemalla vain lankojen ominaisuuksia, kokeile vaikka miten hienoja kankaita kudot yhdistämällä buklee- ja tweedlankoja. Opi lisää- kursseilla harjoittelemme sitten pirtakangaspuiden muita mahdollisuuksia varioida kangastasi.

hilmala-weaving course-pick up sticks.jpeg

POIMI VOHVELIA JA HUNAJAA

Poimintalastalla teet kankaaseen hienoja pintakuviointeja. Kokeilemme tällä kurssilla niistä useita. Opettelemme poimimaan kuvioita sekä kuteen että loimen suuntaan. Osa poimintakuvioista on erittäin helppoja sekä oppia että kutoa, kuten yllä olevan kuvan vohvelin tapainen kuosi. Siinä poiminta laitetaan 'muistiin', eli se poimitaan vain kerran koko kuvioinnin aikana. Hunajakennokuviointi on myös helppo, mutta sen kutominen vie hieman enemmän aikaa. Harjoittelemme tekniikan alusta loppuun, luomalla pienen koeloimen ja kutomalla siihen erilaisia poimintakuviointeja. Poimitatekniikat ovat melko helppoja tekniikkoja.

hilmala-huivikurssi-käsinvärjätyt-langat2.jpg

VÄRITÄ KORINPOHJA JA KUKONASKEL

Värin vaihdot sekä loimen että kuteen suunnassa muodostavat kankaaseen hienoja kuvoita. Kokeilemme tällä kurssilla niistä kahta: korinpohjaa ja kukonaskelta. Harjoittelemme tekniikan alusta loppuun, luomalla pienen koeloimen ja kutomalla siihen kuvioita. Samalla opit laskemaan tasavaltaisen kankaan langantiheydet ja luomaan moniväriloimet helposti. Opettelemme myös lukemaan niisintaohjeita, jonka jälkeen osaat hakea netistä värikuvioita ja luoda niiden mukaisen loimen ja kutoa ohjeen mukaista kangasta. Värinvaihtotekniikat ovat melko helppoja tekniikkoja.

weavingcourse-twoheddles-hilmala.jpg

TOIMI KAHDELLA PIRRALLA

Kahdella pirralla voit kutoa erikoisen ohuita kankaita, kaksinkertaista kangasta tai toimikas-sidosta. Tällä kurssilla opettelemme kutomaan 1/2 toimikas-sidosta, kuten yllä olevassa kuvassa. Harjoittelemme tekniikan alusta loppuun, laskemme loimilankojen tiheyden, luomme pienen koeloimen ja niisimme suoran toimikkaan kahdelle pirralle. Kutomalla opettelemme pirtojen kudontajärjestyksen. Opettelemme myös lukemaan pirtakangaspuille tehtyjä niisintäohjeita. Toimikkaan niisiminen kahdelle pirralle on melko haastavaa, joten kurssi ei sovi aloittelijoille.

Kurssilla kaikki oppilaat luovat oman koeloimen ja kutovat koetilkkuja. Merkitsemme tilkkujen tiedot ja kudontatekniikan tarkkaan ylös. Oma tilkkukirjasto on mahtava apuväline tuleviin kudontatöihisi. Materiaalit kuuluvat kurssin hintaan ja jokaisella on käytössään omat Hilmalan kangaspuut. Mitään ei tarvitse tuoda mukana, tuut vain ja teet.

Inspiroidu etukäteen, ideoita löydät Hilmalan Pinterest-sivuilta.

75 €

Kesto: 4 h
Vaikeusaste: katso kurssikohtainen kuvailu
PAIKKA: HIetsun paviljonki, Hiekkarannantie 9, Helsinki

OSALLISTUJAmäärä: 4


Uskomme vakaasti Pikku Myyn viisauteen: jos aina pitää kiirettä, ei koskaan ehdi tehdä mitään. Siksi hilmailu on niin tärkeää.

KURSSIEHDOTKurssi maksetaan kurssin päätyttyä. Maksutavat: MobilePay, Smartum Pay -mobiilimaksu tai pankki- ja luottokorttimaksu. Jos et voi maksaa kurssia Hilmalassa, lähetämme sinulle laskun. Laskutuslisä on 5 € ja maksuaika 7 päivää. Kurssille ilmoittautuminen on sitova.


ILMOITTAUDU KURSSILLE:

Nimi *
Nimi
Tähän voit lisätä osallistujia itsesi lisäksi tai lähettää viestin, toivomuksen tai kysymyksen Hilmalalle.